t:0299 476373
info@imk-projecten.nl

Advies en training

Advisering aan het Midden- en Kleinbedrijf is meer dan 35 jaar onze core business. Ter beoordeling van de haalbaarheid van een ondernemersplan of uitbreiding van een bestaand bedrijf, gebruiken wij financiële software die in samenwerking met Rijks Universiteit Groningen is ontwikkeld. Deze financiële software wordt ook gebruikt door bekende Nederlandse banken. Uw succes bij de aanvraag voor een zakelijk krediet, wordt door de kwaliteit van onze haalbaarheidsonderzoeken succesvol versterkt. De haalbaarheidsonderzoeken zijn in vrijwel alle branches uitgevoerd en wij maken gebruik van een uitgebreide database van branche-informatie.

 

Ook op het gebied van trainingen voor het MKB, hebben wij een lange track record. Hieronder treft u enkele voorbeelden aan.

Individuele ondernemers


 

Individuele ondernemers

Enkele uitspraken van ondernemers:
Henriette (Kinderdagverblijf Candy Kids):"Ik was heel nerveus om te beginnen. En nu heb ik al twee vestigingen!"

Steven (LISE consultancy):"Op basis van mijn ondernemingsplan ben ik gestart met mijn eigen IT adviesbureau. Inmiddels heb ik tien medewerkers."

Rahma (Schoonmaakbedrijf MAS):"Ik ben mijn eigen schoonmaakbedrijf begonnen en dat bevalt uitstekend!" (150 medewerkers)

 

Franchise organisaties


Franchise organisaties

Voor diverse franchise organisaties verzorgt IMK Projecten voor de aangesloten individuele ondernemers de advisering op het gebied krediet advisering. Ook worden via deze franchise organisaties trainingen aan de individuele leden aangeboden onder andere op het gebied van klantgerichte verkoop, leidinggeven en samenwerken. in verband met het vertrouwelijke karakter en de economische belangen kunnen wij geen namen en/of branches noemen.

Vestigingsplaats- onderzoek


Vestigingsplaatsonderzoek

Vestigingsplaatsonderzoeken worden veelal uitgevoerd voor succesvolle franchiseorganisaties maar ook voor individuele ondernemers die willen weten of hun investeringen in een bepaald winkelgebied zinvol is. Veelal zijn dit detailshandelsbedrijven maar dat kan eventueel ook voor andere branches. Ook bij meningsverschillen tussen franchise-organisaties en de individuele ondernemers worden wij vaak in geschakeld om de commerciele omzetpotenties, concurrentie invloeden en de toe- en afvloeiing van de omzetten te berekenen. 

Nederlands Instituut voor Psychologen


Nederlands Instituut voor Psychologen

Praktische zaken
De universitaire opleiding psychologie besteedt vrijwel geen aandacht aan praktische zaken zoals vaardigheden voor de opzet van een eigen praktijk. Daarom heeft het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) in samenwerking met IMK Projecten een training opgezet getiteld 'Een eigen praktijk beginnen voor psychologen'.

Eigen praktijk
Tijdens de zesdaagse training komen onderwerpen als financieel management en acquisitie aan de orde. De cursisten oefenen onder meer 'verkoopgesprekken' om in het verwijzingsbestand van huisartsen terecht te komen, leren hoe ze zich commercieel kunnen presenteren, worden uitvoerig geïnformeerd over belastingen voor zelfstandigen en stellen onder begeleiding van de trainer een ondernemingsplan op. De training geeft dus antwoord op talloze vragen rondom de start van een eigen praktijk.

Inspirerend
Oud-cursisten ervoeren de training als zeer inspirerend en veel van hen zijn daadwerkelijk een eigen praktijk gestart. De training heeft hen geënthousiasmeerd om zowel vakinhoudelijk als commercieel succesvol te zijn.

Edith (NIP): "Samen met IMK Projecten hebben we een praktijkgerichte training opgezet."

Verenigd Ziekenvervoer Amsterdam


Verenigd Ziekenvervoer Amsterdam

Nieuw verzuimbeleid
Na de afschaffing van de ziektewet moesten het Verenigd Ziekenvervoer Amsterdam medewerkers informeren over hun nieuwe verzuimbeleid. De organisatie besloot daarom met alle leidinggevenden een training van IMK Projecten te volgen, speciaal gericht op sociale vaardigheden tijdens ‘slechtnieuwsgesprekken’.

Inzicht in eigen gedrag
De training werd geheel afgestemd op de bedrijfscultuur van het VZA. Met behulp van rollenspellen oefenden de cursisten in het voeren van lastige gesprekken met medewerkers. Dit alles werd vastgelegd met een camera. Katja Bouman van VZA: “Die opnamen confronteerden je echt met jezelf. We dachten bijvoorbeeld dat we altijd op een heel directe manier met onze medewerkers communiceerden. Dat bleek behoorlijk tegen te vallen: in sommige gevallen draaiden we om de hete brij heen en namen we geen concrete beslissingen. Af en toe was het dus best even slikken. Maar het is bijzonder leerzaam, want je krijgt inzicht in je eigen gedrag.”

Handelsonderneming Jeveka


Handelsonderneming Jeveka

Realistische leermethode
IMK Projecten verzorgde een training voor Handelsonderneming Jeveka, gericht op telefonische opdrachtverwerving. De verkopers voerden telefoongesprekken met echte potentiële klanten. Het ging dus niet op rollenspellen. Die realistische leermethode sprak alle betrokkenen erg aan. De gesprekken werden vastgelegd op een geluidsband en achteraf gezamenlijk geëvalueerd.

Bewustworden
Piet Jan van Jeveka:"Je wordt dan min of meer gedwongen om eens goed naar jezelf te luisteren: ben ik vooral zelf aan het woord? Stel ik open of gesloten vragen? Hoe reageert de potentiële klant op mij? Het is natuurlijk heel goed om je daar bewust van te worden. De trainer van IMK Projecten begeleidde dat proces en gaf bovendien tips om het verkoopgesprek anders te laten verlopen. Hij maakte inzichtelijk hoe belangrijk het is om met je gesprekspartner op een gelijk niveau te communiceren, en vooral: hoe je dat kunt bereiken."

Werkconferentie Samenwerking en/of Conflicten


 

Een vennootschap onder firma van vier vennoten in de zakelijke dienstverlening hebben al langere tijd verschil van mening over wijze waarop zij het bedrijf verder zullen inrichten en vormgeven. Ook het omgaan met de financiën vormt een bron van discussie. Zij besluiten IMK Projecten te vragen hun daarbij te faciliteren. Op basis van een voorlopige analyse worden drie kortdurende sessies (van 1 dagdeel) in de vorm van een werkconferentie georganiseerd. De samenwerking, de marketing en de financiën worden in de drie sessies besproken. In verband met de hoofdelijke aansprakelijkheid van ieder der vennoten is het van groot belang om zonder 'kleerscheuren'uit deze situatie te komen op een voor ieder optimale manier. Na deze drie sessies is besloten dat er twee nieuwe bedrijven worden opgericht met ieder eigen geografische markten en verantwoordelijkheden. Nu een jaar later zijn beide bedrijven, en ieder der vennoten, succesvol. Zij krijgen ook veel nieuwe klanten binnen vanwege de nieuwe marketing aanpak. Het gevaar voor een faillissement door een sluimerend conflict is voorkomen met behulp van IMK Projecten.

 


 

Hier komt nog tekst

 


 

Hier komt nog tekst

Advies en training voor ondernemende mensen
t:0299 476373
info@imk-projecten.nl
linkedin twitter facebook